Inhoudsopgave

Scheiden tijdens de coronacrisis, hoe pak ik dat aan?

U bent gehuwd, samenwonend of heeft een geregistreerd partnerschap (GP), maar uw relatie is niet meer wat u er van verwacht? U overweegt uit elkaar te gaan?
Het zijn moeilijke en vaak emotionele beslissingen en juist nu in tijden waar al zo veel op ons afkomt, tijden van onzekerheid.

U bent er uit? Of nog niet helemaal?

Wij denken graat met u mee. Waar nodig zetten wij ons netwerk in. U vindt daar coaches, accountants, fiscalisten, psychologen, notarissen, pensioenadviseurs enz.

De scheiding en alles wat er bij komt kijken

Wat komt er op u af? Wat moet er allemaal worden geregeld? Met ons stappenplan heeft u snel overzicht in verschillende situaties en uiteraard zijn wij uw baken in de mist. Wij helpen u met het maken van goede keuzes en adviseren u hoe te handelen. Dat kan via overleg met (de advocaat van) uw partner door middel van mediation of een viergesprek (partners met hun advocaten). Als dit niet lukt, dan via brief- of mailwisseling en/of een gerechtelijke procedure.

Zijn er minderjarige (0-18) of jongmeerderjarige (18-21) kinderen in uw gezin?

Deze hebben onze prioriteit. De kinderen dienen geen dan wel zo min mogelijk last te hebben van uw scheiding. Daarentegen zijn zij bij een scheiding wel het eerste gespreksonderwerp tussen ouders.
Wij adviseren u over hun positie en uw positie als ouder. Welke rechten en plichten heeft u als ouders ten opzichte van elkaar en ten opzichte van uw kinderen en wat als u het niet eens wordt over de zorgregeling (omgang) of de alimentatie? Wij beantwoorden al uw vragen en helpen u, desgewenst, bij het maken van goede en werkbare afspraken over omgang en andere contacten met de kinderen. Ook adviseren wij u vakkundig over de kosten van de kinderen en de verdeling van die kosten over u, als ouders. Afspraken worden vastgelegd in basis of gedetailleerd ouderschapsplan (OSP).

Bent u ondernemer?

In dat geval zijn er ook zorgen om uw bedrijf. Wat moet u daarvoor regelen? kan de onderneming worden voortgezet? In welke vorm? Misschien is uw partner mede-ondernemer en wat dan? Wat zijn dan de gevolgen van de scheiding voor de onderneming? Hier vindt u algemene informatie. Wij adviseren u graag op maat in een persoonlijk gesprek.

Welke alimentatie betaalt de ondernemer voor de kinderen of voor zijn (ex)partner? Hoe wordt het inkomen van de ondernemer vastgesteld? Moeten er stukken van de onderneming worden verstrekt en zo ja, welke?
Wij adviseren u op hoogwaardig niveau: we onderzoeken mogelijkheden en denken in oplossingen. Full service advies vindt u desgewenst in ons netwerk met fiscalisten, accountants, pensioenadviseurs en notarissen.

De continuïteit van de onderneming staat bij ons centraal, immers wanneer de onderneming gestaakt moet worden, vallen er inkomsten weg en daar is niemand bij gebaat.

Kortom

Een scheiding is veelal een omvangrijke, complexe zaak, waar wij u graag bij van dienst zijn. Onze familierechtadvocaten zijn echte specialisten. Zij houden zich al (tientallen) jaren dagelijks en alleen maar bezig met familierecht. Zij volgen de rechtspraak en  breiden hun kennis verder uit door het hoogwaardig en specialistisch onderwijs op hun vakgebied. Zij kennen de klappen van de zweep.

Kijk op onze familierechtpagina en klik hier voor meer artikelen die zijn geschreven over (de gevolgen van) het coronavirus.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Print

Meer weten?

Neem contact met ons op!

Mail

DELEN

Facebook
Pinterest
Twitter
LinkedIn