Koper moet restant aankoopprijs aandelen aan verkoper betalen

Leestijd 4 min - Kennisbank - 24 september 2024

Een aandeelhouder verkoopt alle aandelen in zijn bedrijf aan een geïnteresseerde koper. De koper en de verkoper spreken een aankoopsom af van € 50.000. De koper weigert uiteindelijk het volledige aankoopbedrag te voldoen. De verkoper vordert daarom het restant bij de rechtbank Rotterdam.

Niet ontvangen jeanslegging hoeft ook niet te worden betaald

Leestijd 3 min - Kennisbank - 24 september 2024

Een vrouw wordt aangemaand tot betaling van een jeanslegging die zij zou hebben gekocht bij een webwinkel. De vrouw wil niet betalen. De kantonrechter van de rechtbank Overijssel wordt gevraagd naar de zaak te kijken.

Faillissementscurator is niet snel persoonlijk aansprakelijk

Leestijd 4 min - Kennisbank - 24 september 2024

Soms wordt een faillissementscurator persoonlijk aansprakelijk gesteld door een bestuurder van een failliete onderneming of door schuldeisers. De lat daarvoor ligt hoog.

Joint opsteken tijdens Teams-overleg: ontslag op staande voet

Leestijd 4 min - Kennisbank - 24 september 2024

Een man werkt als managing director bij een bedrijf dat zich bezighoudt met internationaal goederenvervoer. Op een dag neemt hij deel aan een Teams-vergadering. Het eerste deel gebeurde vanuit zijn auto, omdat hij onderweg was van Schiphol naar huis. Thuis zette hij per ongeluk de camera van zijn telefoon (waarmee hij aan de vergadering deelnam) aan. Hierdoor konden de overige deelnemers zien dat hij een joint opstak.

Aannemer moet schade door vertraagde start goed onderbouwen

Leestijd 4 min - Kennisbank - 24 september 2024

Veel later dan gepland kan een stratenmaker de opdracht van een gemeente uitvoeren. Die vertraging kwam doordat andere aannemers te laat waren. De stratenmaker wil een vergoeding voor die te late start.

Regieovereenkomst of vaste prijsafspraak? Richtprijs, vindt de kantonrechter

Leestijd 4 min - Kennisbank - 17 september 2024

Een stel weigert een laatste deel van de factuur van een aannemer te betalen voor de verbouwing van hun woning. Volgens hen was sprake van een vaste prijs, volgens de aannemer van een regieovereenkomst. De aannemer vraagt de kantonrechter van de rechtbank Amsterdam om een oordeel. Die vindt dat partijen een richtprijs zijn overeengekomen en dat het stel daarom nog wat moet betalen aan de aannemer.

Vernietiging faillissement na regeling schuldeisers

Leestijd 3 min - Kennisbank - 17 september 2024

Bij een hoger beroep tegen een faillietverklaring toetst de rechter vanuit de huidige situatie (‘ex nunc’). Het kan dan dus voorkomen dat een nieuwe schuldeisersregeling tot vernietiging van het faillissement leidt. Dat gebeurde in deze zaak.

Eigenaar veerpont moet toestaan dat anderen er (beperkt) gebruik van kunnen maken

Leestijd 4 min - Kennisbank - 17 september 2024

Een echtpaar koopt een woning op een eilandje bij de Zuid-Hollandse Kagerplassen. Zij willen daar een recreatiewoning bouwen. Er is geen vaste brugverbinding met het vasteland. Het eiland kan alleen worden bereikt met de veerpont van een maatschap, die op het eiland een kaasboerderij runt. Het echtpaar mocht de pont op basis van een gebruiksovereenkomst aanvankelijk tegen betaling gebruiken. Als dat van de kaasboer niet meer mag, begint het echtpaar een procedure bij de rechtbank Den Haag. De rechter gaat zelf op en om het eiland kijken om zich een goed beeld van de situatie te vormen.

Werkgever niet aansprakelijk voor overlijden werknemer door blauwe plek na werkincident

Leestijd 4 min - Kennisbank - 17 september 2024

Een werknemer loopt op zijn werk een blauwe plek op en overlijdt binnen zes dagen als gevolg van een infectie aan die plek. De vrouw van de overleden werknemer vindt dat de werkgever aansprakelijk is. De kantonrechter van de rechtbank Midden-Nederland is het daar niet mee eens.

DELEN

Facebook
Pinterest
Twitter
LinkedIn

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!