Bedrijfsmatig katten fokken in huurappartement niet toegestaan

Leestijd 3 min - Kennisbank - 8 oktober 2024

Een paar poezen houden in een sociale huurflat kan nog wel, tientallen kittens is te veel. Een echtpaar dat bedrijfsmatig katten fokte moet het huurappartement verlaten.

Ook na vondst munitie in huurwoning mag huurovereenkomst niet worden ontbonden

Leestijd 4 min - Kennisbank - 10 september 2024

In een huurwoning wordt een hoeveelheid op scherp staande munitie aangetroffen. De verhuurder ontbindt de huurovereenkomst, maar dat gaat de rechter te ver.

Ondertekende offerte zonder essentialia is geen aannemingsovereenkomst

Leestijd 4 min - Kennisbank - 3 september 2024

Een stel tekent een offerte van een aannemer voor de bouw van een nieuwe woning. Als de bouw uiteindelijk niet doorgaat wil de aannemer toch geld zien van het stel. Volgens hem is een aannemingsovereenkomst tot stand gekomen. De rechtbank Noord-Holland gaat daar niet in mee.

Lawaai van brandtrap in appartementencomplex is nog geen ‘gebrek’

Leestijd 3 min - Kennisbank - 13 augustus 2024

Een huurder van een appartement klaagt over het lawaai dat een brandtrap veroorzaakt als mensen daaroverheen lopen. Zij wil dat de woonstichting dit ‘gebrek’ herstelt en tot die tijd wil zij een vermindering van de huur. De kantonrechter denkt daar anders over.

Mededelingsplicht van verkoper bij levering woning heeft grenzen

Leestijd 4 min - Kennisbank - 23 juli 2024

De verkoper van een woning moet aan de koper vertellen welke gebreken er zijn. Maar die mededelingsplicht kent zijn grenzen, oordeelt de rechtbank in deze zaak.

Geen zonnepanelen als erfpachtovereenkomst dit verbiedt

Leestijd 4 min - Kennisbank - 2 juli 2024

Als in de erfpachtvoorwaarden staat dat op een woning geen zonnepanelen mogen worden geplaatst, dan moet een bewoner zich daaraan houden. De overeenkomst gaat boven een streven naar duurzaamheid.

Buurman moet gebruik van zijn perceel dulden door ‘ladderrecht’

Leestijd 4 min - Kennisbank - 30 april 2024

Een bedrijf moet bouwwerkzaamheden uitvoeren. Het moet daarvoor op het terrein van de buren komen. Die moeten dit toestaan, op grond van het ‘ladderrecht’.

Bouwbedrijf moet order bij groothandel door schijn van bevoegdheid alsnog betalen

Leestijd 3 min - Kennisbank - 23 april 2024

Een broer van een van de twee bestuurders van een bouwbedrijf doet tijdens hun vakantie een bestelling bij een groothandel in bouwmaterialen. De factuur daarvoor wordt niet betaald, want – zo zeggen de bestuurders – de broer mocht het bedrijf niet vertegenwoordigen. Volgens de kantonrechter van de rechtbank Noord-Holland is echter sprake van schijn van vertegenwoordigingsbevoegdheid: het bouwbedrijf moet de factuur daarom alsnog betalen.

Aannemer moet opdrachtgever waarschuwen als klus tot problemen zal leiden

Leestijd 3 min - Kennisbank - 23 april 2024

Een aannemer wordt gevraagd een bad te plaatsen op een zolder. De houten balken daar zijn hiervoor echter te licht. De aannemer had de opdrachtgever hierop moeten wijzen, oordeelt de rechtbank.

DELEN

Facebook
Pinterest
Twitter
LinkedIn

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!