Leestijd 3 min - Kennisbank - 12 maart 2025
Een gemeente laat een aannemer op basis van een overeenkomst onderhoudswerkzaamheden uitvoeren aan gemeentepanden. Als de aannemer belangrijke verplichtingen uit dat contract niet nakomt, gaat de gemeente over tot ontbinding ervan en die ontbinding is rechtsgeldig, concludeert de rechtbank Den Haag.
Leestijd 4 min - Kennisbank - 26 februari 2025
Een Vereniging van Eigenaren (VvE) weigert een deel van de facturen van een aannemer te betalen, omdat zijn werkzaamheden te lang hebben geduurd en niet goed zijn uitgevoerd. De VvE stelt daardoor schade te hebben geleden. De kantonrechter van de rechtbank Rotterdam oordeelt anders.
Leestijd 3 min - Kennisbank - 19 februari 2025
Een vrouw wil achter haar huis een uitbouw laten plaatsen. Daarvoor moeten bij de buren muren worden afgebroken. Maar die muren zijn wel van haar – er geldt een erfdienstbaarheid van overbouw. Wat kunnen de buren doen?
Leestijd 3 min - Kennisbank - 27 januari 2025
De klachten over slecht aannemingswerk, uitgevoerd in een tandartspraktijk, waren terecht. Maar de tandarts klaagde te laat en krijgt zijn schade daarom niet vergoed.
Leestijd 3 min - Kennisbank - 3 december 2024
Een opdrachtgever en een aannemer twisten over de financiële afwikkeling van een voortijdig door de opdrachtgever beëindigde aannemingsovereenkomst voor de bouw van een jacht. De vraag is of de overeenkomst is beëindigd door opzegging of door ontbinding. Het gerechtshof Amsterdam oordeelt dat sprake is van opzegging. De aannemer krijgt daardoor nog een bedrag van de opdrachtgever.
Leestijd 5 min - Kennisbank - 12 november 2024
Een aannemer en een opdrachtgever schakelen samen een bindend adviseur in voor een advies over een fout bij het maken van een aanbouw. Met het door de deskundige uitgebrachte advies is de opdrachtgever het echter niet eens, en zij besluit dit buitengerechtelijk te vernietigen. Dat kon niet, oordeelt de rechtbank Noord-Holland, en het gerechtshof Amsterdam sluit zich daarbij aan.
Leestijd 3 min - Kennisbank - 29 oktober 2024
Een bouwonderneming nodigt een bedrijf in installatietechniek uit om deel te nemen aan een bouwteam voor een nieuwbouwproject. Dit gebeurt in de beginfase van het project, voorafgaand aan de uitvoeringsfase. Als het installatiebedrijf uiteindelijk niet aan de slag mag gaan met het uitvoeringswerk, wil het een vergoeding voor de in de beginfase verrichte werkzaamheden.
Leestijd 4 min - Kennisbank - 15 oktober 2024
Een schildersbedrijf voert een klus uit voor een echtpaar. Zijn bv komt de overeenkomst echter niet na. Treft de schilder dan een persoonlijk verwijt en moet hij de schade uit eigen zak betalen?
Leestijd 3 min - Kennisbank - 15 oktober 2024
Na de levering van een stuk bouwgrond blijkt die kleiner dan afgesproken. Het perceel krijgt daardoor minder avondzon, wat de waarde van het nog te bouwen huis kan drukken. De koper wil een schadevergoeding, de kantonrechter wijst dat af.
Kantoorgebouw “Rijnpoort”
Groningensingel 1
6835 EA Arnhem
Nederland
Postbus 9218
6800 HX Arnhem
Nederland
T: +31 (0)26 352 28 88
E: mail@dekempenaer.nl
BTW: NL 8179.35.769.B01
KvK: 09170618
Copyright © 2025 De Kempenaer Advocaten