Leestijd 4 min - Kennisbank - 12 maart 2024
Een bouwbedrijf laat zijn werknemers risicovol werken, constateert de Arbeidsinspectie. Zij lopen grote kans om van de bouwwerken te vallen. De Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State moet beoordelen of de veiligheidsmethodes van dit bedrijf adequaat zijn.
Leestijd 3 min - Kennisbank - 14 februari 2024
Een architect krijgt de opdracht van twee woningeigenaren om een woning te ontwerpen. Later blijken er verschillende gebreken aan de woning. De eigenaren proberen de schade daarvan te verhalen op de architect.
Leestijd 3 min - Kennisbank - 10 januari 2024
Een coöperatieve vereniging, die een wooncomplex beheert, verhoogt de contributie voor haar leden-huurders in een keer fors. Dat kan zuur zijn, maar is wel rechtmatig, oordeelt het gerechtshof.
Leestijd 6 min - Kennisbank - 26 juli 2023
Een controller wil worden gecompenseerd voor overuren die hij zou hebben gemaakt, maar zijn werkgever weigert dat te doen. Daarop verzint de man zelf iets: hij registreert zijn vakantie-uren niet maar laat ze wel uitbetalen. Daarmee heeft hij ernstig verwijtbaar gehandeld, oordeelt de kantonrechter, en dat heeft gevolgen.
Leestijd 5 min - Kennisbank - 28 juni 2023
Een man krijgt door een woningcorporatie een woning aangeboden, maar komt hiervoor op basis van zijn inkomen alsnog niet in aanmerking. De corporatie reageert niet op zijn bezwaren en gaat met anderen in zee. Door in strijd met de geldende rangorde de man te passeren en de woning aan derden aan te bieden, handelde de corporatie onzorgvuldig, oordeelt de voorzieningenrechter. En dat heeft gevolgen.
Leestijd 4 min - Kennisbank - 20 juni 2023
Als een stel uit elkaar gaat, komt de vraag op wie van beiden in de huurwoning mag blijven. Geen van hen heeft het financieel duidelijk beter dan de ander. Ook is er geen ander doorslaggevend belang waardoor in een bodemprocedure te verwachten is dat het huurrecht aan een van hen zal worden toegekend. Dan kijkt de kantonrechter wie het langst het huis huurt.
Leestijd 4 min - Kennisbank - 20 juni 2023
Een man wil een stuk grond van de gemeente kopen om er een bedrijfsgebouw op te zetten. Tijdens de onderhandelingen ontdekt de gemeente dat er onder dit perceel een breuklijn loopt. Mocht de gemeente de vergevorderde onderhandelingen stopzetten?
Leestijd 6 min - Kennisbank - 13 juni 2023
Een groep mensen kraakt een onbebouwd terrein, waarna de eigenaar in een kort geding ontruiming eist. De krakers betwisten echter dat zij er onrechtmatig verblijven en beroepen zich daarbij op het huisrecht. De voorzieningenrechter is het daar niet mee eens.
Leestijd 3 min - Kennisbank - 23 mei 2023
De Wet goed verhuurderschap komt eraan. Daarmee worden huurders beter beschermd, worden aan verhuurders strengere eisen gesteld en krijgen gemeenten meer bevoegdheden om in te grijpen bij ongewenste verhuurpraktijken. De wet treedt op 1 juli 2023 in werking.
Kantoorgebouw “Rijnpoort”
Groningensingel 1
6835 EA Arnhem
Nederland
Postbus 9218
6800 HX Arnhem
Nederland
T: +31 (0)26 352 28 88
E: mail@dekempenaer.nl
BTW: NL 8179.35.769.B01
KvK: 09170618
Copyright © 2025 De Kempenaer Advocaten