Werknemer moet schade aan dienstauto vergoeden

Leestijd 4 min - Kennisbank - 16 juli 2024

Een werknemer veroorzaakt schade aan de dienstauto van zijn baas en moet die van zijn werkgever vergoeden. Ook moet hij een boete betalen, omdat hij zich niet heeft gehouden aan de arbeidsovereenkomst. Daarover procedeert hij bij de kantonrechter.

Beledigingen in WhatsApp groep geen reden voor ontslag op staande voet

Leestijd 3 min - Kennisbank - 4 juli 2024

Een werknemer wordt na een lang dienstverband op staande voet ontslagen omdat hij beledigende WhatsApp-berichten heeft verstuurd in een WhatsApp-groep met collega's. Volgens de werknemer is dit ontslag niet terecht. De kantonrechter van de rechtbank Zeeland-West-Brabant is het met hem eens.

Werkgever moet gemotiveerd reageren op verzoek werknemer die vast dienstverband wil

Leestijd 4 min - Kennisbank - 2 juli 2024

Vraagt een werknemer om een tijdelijk arbeidscontract om te zetten in een overeenkomst voor onbepaalde tijd, dan moet de werkgever daar gemotiveerd op reageren. Zo niet, dan krijgt de werknemer zijn zin.

Terecht ontslag op staande voet na diefstal door leidinggevende supermarkt

Leestijd 4 min - Kennisbank - 25 juni 2024

Een leidinggevende van een supermarkt maakt zich schuldig aan diefstal. Uit een analyse van camerabeelden blijkt dat de man twee keer producten uit de winkel meeneemt zonder daarvoor te betalen. Hij wordt op staande voet ontslagen. Terecht, zo oordeelt de kantonrechter van de rechtbank Rotterdam.

Camerabeelden van werknemer in club: einde dienstverband

Leestijd 3 min - Kennisbank - 18 juni 2024

Mag een werkgever camerabeelden, waarop zijn werknemer staat die in een club alcohol drinkt, gebruiken om de arbeidsovereenkomst te beëindigen? Of is dat een aantasting van de privacy van de werknemer?

Gratis gezonde lunchmaaltijden voor werknemers vallen onder arbobeleid

Leestijd 3 min - Kennisbank - 11 juni 2024

Een werkgever verstrekt als onderdeel van zijn arbobeleid gratis gezonde lunchmaaltijden aan zijn medewerkers. Hij vindt dat deze maaltijden niet in de loonheffing moeten worden betrokken. Volgens hem vallen ze onder de gerichte vrijstelling voor arbovoorzieningen. De Hoge Raad is het daarmee eens.

Geen beroep op dwaling als einde dienstverband tegenvalt

Leestijd 4 min - Kennisbank - 4 juni 2024

Kan een beëindigingsovereenkomst worden vernietigd vanwege dwaling? In deze kwestie zegde een werknemer zijn baan op maar werd hij snel daarna ziek. Hij wilde terug naar zijn vorige baan, omdat dit meer financiële zekerheid bood.

Ontslag op staande voet wegens alcoholgebruik op oudejaarsborrel

Leestijd 3 min - Kennisbank - 28 mei 2024

Een supermarktmanager organiseert een oudejaarsborrel voor zijn collega's. Op die borrel wordt tegen de bedrijfsregels in alcohol gedronken. De manager wordt op staande voet ontslagen. De kantonrechter van de rechtbank Zeeland-West-Brabant vindt dit terecht.

Geen ontslagvergunning UWV? Dan is opzegging arbeidsovereenkomst niet rechtsgeldig

Leestijd 3 min - Kennisbank - 21 mei 2024

Wordt een arbeidsovereenkomst opgezegd zonder ontslagvergunning van het UWV, dan is de opzegging niet rechtsgeldig. De werkgever die dit probeerde moet alsnog het achterstallige loon van de werknemer doorbetalen, omdat de arbeidsovereenkomst nog niet was geëindigd.

DELEN

Facebook
Pinterest
Twitter
LinkedIn

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!