Werknemer rijdt bedrijfsauto in de prak: ontslag én schade vergoeden

Leestijd 3 min - Kennisbank - 6 februari 2025

Een werknemer rijdt de bedrijfsauto in de sloot, maar meldt dit niet aan haar werkgever. Ze vliegt de laan uit, zonder ontslagvergoeding. Wel moet zij de schade aan de bedrijfsauto betalen.

Uitvaartverzorger onredelijk benadeeld door concurrentiebeding: vernietiging

Leestijd 4 min - Kennisbank - 3 februari 2025

Een uitvaartverzorger mag op basis van een concurrentiebeding vijf jaar lang niet als uitvaartverzorger werken op het eiland waar zijn voormalige werkgever is gevestigd. Volgens de kantonrechter van de rechtbank Rotterdam wordt de man daarmee onbillijk benadeeld. Het beding wordt vernietigd.  

Werkgever aansprakelijk voor ongeval tijdens bedrijfsfeest

Leestijd 4 min - Kennisbank - 27 januari 2025

Tijdens een bedrijfsfeest loopt een werknemer letselschade op. Personeelsleden met drank op gingen uit hun bol en toen ging het mis. De kantonrechter vindt dat de werkgever die schade moet vergoeden, ook al gebeurde het ongeval feitelijk buiten werktijd.

Niet verstrekken VOG leidt tot rechtsgeldige beëindiging arbeidsovereenkomst

Leestijd 3 min - Kennisbank - 20 januari 2025

Nadat een proeftijdontslag is ingetrokken, laat een werknemer na een verklaring omtrent gedrag (VOG) aan haar werkgever te verstrekken. Ondanks de verplichting daartoe. Daardoor eindigt de arbeidsovereenkomst alsnog. 

Werknemer steekt fooi in eigen zak: niet chic, maar ook geen ontslag

Leestijd 4 min - Kennisbank - 7 januari 2025

Een werknemer krijgt van een klant een fooi van € 50 voor ‘extra service’. Als hij dat geld in zijn zak steekt, wordt hij op staande voet ontslagen. Maar dat gaat het gerechtshof te ver.

Reistijd kan onderdeel zijn van passende werkzaamheden bij re-integratie

Leestijd 3 min - Kennisbank - 1 januari 2025

Een werknemer die na ziekte moet re-integreren krijgt ‘passend werk’ aangeboden. Daarvoor moet zij dagelijks wel 3,5 uur reizen. Dat weigert zij. Mag de werkgever dan de loonbetaling stopzetten?

Onverzekerde werkgever moet schade werknemer vergoeden na bedrijfsongeval

Leestijd 4 min - Kennisbank - 24 december 2024

Een werknemer is als productiemedewerker in dienst bij een eenmanszaak die verse deegwaren zoals pasta produceert. Op een dag raakt hij bij het verwijderen van deegresten bekneld in een pastamachine, met een open breuk aan zijn arm en pols tot gevolg. Zijn werkgever aanvaardt de aansprakelijkheid en moet de schade vergoeden. 

Arbeidsrecht: wat staat ons te wachten in 2025 e.v.?

Leestijd 5 min - Kennisbank - 23 december 2024

In 2025 gaat er naar verwachting weer het nodige veranderen op het gebied van arbeidsrecht. Wij geven u een overzicht van de belangrijkste wijzigingen en geplande aanpassingen.

Zwangerschap was niet de reden voor opzegging arbeidsovereenkomst

Leestijd 4 min - Kennisbank - 17 december 2024

Binnen haar proeftijd van één maand, na enkele dagen werken, zegt de werkgever de arbeidsovereenkomst met een vrouwelijke medewerker op. Zij beweert dat dit komt door haar zwangerschap.

DELEN

Facebook
Pinterest
Twitter
LinkedIn

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!